Haarstijlen

Haarstijlen zijn heel erg persoonlijk. Een haarstijl is de stijl of wijze waarop jij je haar laat staan. Dit kan op een heleboel verschillende manieren gedaan worden en is bij sommigen zelfs verheven tot een soort kunst of zelfs mode. Een haarstijl is helemaal niet iets nieuws van deze tijd. Tot in de oudst gevonden mensenresten zijn indicaties van haarmiddelen te vinden. Dat duidt er op dat men altijd al bezig is geweest met het dragen van het haar op een bepaalde wijze. In de loop van de jaren is de wijze waarop natuurlijk wel aanzienlijk verandert.

Haarstijlen

Geschiedenis van het haar

Al vroeg in de prehistorie was het normaal om een haarstijl te hebben. Er werd in deze tijd niet zoveel geëxperimenteerd maar de meeste stijlen waren afgeleid van de cultuur of de religie. Vaak was het haar bij elkaar gebonden of vettig gemaakt. Meestal hadden alle mannen hetzelfde kapsel en bij de vrouwen was dit dan idem. Er was lang niet zoveel variëteit als dat dat er nu bestaat. Dit ontstond echter wel steeds meer naarmate we dichter bij ons tijdperk komen. De verschillen die je dan ziet ontstaan zijn meer in wat je in je haar droeg. Dit kon namelijk van waarde zijn en had status.

Tussen de 16e en 19e eeuw begon de Europese vrouw haar haar op steeds meer verschillende wijzen te dragen. Er werd voornamelijk gebruik gemaakt van verschillende ornamenten in het haar die het meer status en volume diende te geven. Zo maakten vrouwen steeds meer gebruik van haarjuwelen en bloemen. Dit om het helemaal op te fleuren en het een mooi uiterlijk te geven.

Tegenwoordige haarstijlen

Men is tegenwoordig helemaal vrij om zijn of haar te dragen zoals die dat wil. Je ziet dan ook dat iedereen gebruik maakt van verschillende dingen. Denk hierbij aan wax, gel, elastiekjes, scrunchies en verschillende andere dingen. Ondanks deze verscheidenheid zien we soms nog wel discriminatie terug bij mensen met lang en onverzorgd haar. Meestal dienen zij dit vervolgens in een knot of een staart te dragen. Dit kan soms zelfs ten koste gaan van hun baan. Vooral bij mensen met een grote afro is dit nogal eens het geval.

Tegenwoordig wordt wel iedereen bij de kapper op een soortgelijke wijze behandelt. Om te beginnen krijg je meestal een kleine wasbeurt om vervolgens helemaal netjes geknipt te worden. Na het knippen krijgen je een nette borstelbeurt waarna je haar gedroogd en in model gebracht wordt.

De haarstijl wordt doorgaans ook gecombineerd met kleding en mode om het complete plaatje te genereren en te implementeren in het leven zoals jij die wilt hebben. 

Het is belangrijk om een goede haarstijl te hebben

Veel mensen onderschatten hoe belangrijk het is om een goede of mooie haarstijl te hebben. Dit kan je helpen op veel verschillende manieren. Allereerst moet je zelf vinden dat het er goed uit ziet. Als dit het geval is dan kan je je stijl zelfverzekerd uitdragen. Met meer vertrouwen voel je je lekkerder en kan je ook meer van de wereld aan. Je kiest je haarstijl met zorg uit en dat zegt wat over je als persoon.

Bij veel mensen zegt hun haarstijl iets over wat voor persoon ze zijn. De meeste mensen kiezen namelijk bewust voor een bepaalde haarstijl en voor de buitenwereld is dit dan een soort reclamebord. Hier kunnen mensen op zien wat jij te bieden hebt en hoe jij van buiten bent. Zo hebben mensen uit een bepaald milieu vaak een scheiding terwijl anderen juist een zogenaamde opscheer hebben. Dit zegt veel over hoe mensen zijn en over wat voor afkomst ze hebben. Uiteraard niet alles maar het komt over het algemeen een heel eind in de richting.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Beauty
Meest gelezen