Voordelen van de sauna

Iedereen kent de sauna. De een vindt het heerlijk en kan er helemaal tot rust komen. De ander vindt er niks aan en is alleen maar bezig met het feit dat ze het warm hebben. Toch brengt de sauna voordelen met zich mee. Het is erg goed voor de gezondheid. Lees alles hieronder! 

Voordelen van de sauna

Sauna zorgt voor minder spier- en gewrichtspijn

Door de sauna gaan je poriën openstaan, je zweetklieren werken op volle toeren en je lichaamstemperatuur stijgt. Hierdoor verwijden bloedvaten en wordt het bloed sneller rondgepompt. Het pompen van bloed stimuleert de genezing van het lichaam. Zo kunnen spieren sneller herstellen. 

Sauna zorgt voor ontspanning

Veel mensen gaan naar de sauna voor de ontspanning. De dagelijkse stress in het leven heeft een negatieve invloed op de gezondheid. Door het ontspannen in de sauna verminder je de stress van het dagelijkse leven. En kun je kwaaltjes voorkomen. 

Detoxen in de sauna 

Als mensen zweten we niet genoeg. We zitten vaak de hele dag op werk en in de avond gaan we op de bank zitten. Zweten brengt veel voordelen met zich mee. Door het zweten detox je je lichaam. Alle chemische stoffen en gifstoffen verlaten door het zweten je lichaam. Zonder veel inspanning te doen kun je veel gifstoffen uit je lichaam voeren in de sauna. 

De sauna zorgt voor goede slaap 

Onderzoek heeft aangetoond dat een regelmatig bezoek aan de sauna zorgt voor een diepere, meer ontspannen slaap. Van de sauna word je loom en warm. Als je de sauna uitkomt, zakt je lichaamstemperatuur langzaam. De langzame afname van endorfines werkt goed om als een blok in slaap te vallen. 

Zweten in de sauna zorgt voor verbranding van calorieën

Het zweten kost je lichaam een grote hoeveelheid energie. Die energie wordt gemaakt door de omzetting van koolhydraten en vet. Dit proces zorgt voor de verbranding van calorieën. Je kan tijdens een saunasessie tot wel 300 calorieën verbranden.  

De sauna helpt tegen griep en verkoudheid

Een saunabezoek kan bijdragen aan het voorkomen van de griep of verkoudheid. De stoom in de sauna helpt bij een verstopte neus en bij andere allergieën, omdat de neus opengaat door alle stoom. Daarnaast helpt het proces van zweten en daarna afkoelen dat je weerstand wordt verhoogd. 

De sauna brengt veel gezondheidsvoordelen met zich mee. De meest bekende voordelen zijn vermindering van spierpijn, vermindert stress en zorgt voor een goede nachtrust. Naast deze gezondheidsvoordelen is het ook gezellig om naar de sauna te gaan. Samen met vrienden of familie kun je bijkletsen en relaxen, zonder afleiding van de buitenwereld.
 

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Beauty
Meest gelezen