Oplossing voor huidproblemen

Huidproblemen kunnen zich voordoen in alle leeftijdscategorieën, van de babyfase tot de ouderdomsfase en in lichte mate of in ernstige mate. De problemen met de huid kunnen zich op een specifiek lichaamsdeel voordoen, maar het is ook mogelijk dat huidproblemen het hele lichaam treffen. Huidproblemen kunnen behandeld worden en het hangt van het type huidprobleem af, welke behandeling het meest geschikt is. Hier kunt u meer lezen over soorten, oorzaken en behandeling van huidproblemen.

Oplossing voor huidproblemen

Oorzaak van huidproblemen

Er kunnen verschillende oorzaken ten grondslag liggen aan het ontstaan van huidproblemen en deze oorzaak kan zowel een medische achtergrond hebben of het gevolg zijn van leef- en voedingsgewoonten. Veel voorkomende oorzaken van huidproblemen zijn:

  • Een zwak immuunsysteem dat allergische reacties met betrekking tot de huid tot gevolg kan hebben.
  • Verstoring van de hormoonfunctie.
  • Problemen met de spijsvertering en stofwisseling.
  • Weersinvloeden.
  • Leeftijd.

Soorten huidproblemen

Een bekend huidprobleem dat in de puberteit ontstaat door hormonale veranderingen is acne, dat overigens in de meeste situaties na een periode vanzelf weer verdwijnt, maar dat in voorkomende gevallen ook kan aanhouden.

  • Andere leeftijdsgebonden huidproblemen, waarmee ouderen te maken kunnen krijgen, zijn de zogenaamde ouderdomsvlekken als gevolg van verandering van het pigment.
  • Eczeem, psoriasis, netelroos en dermatitis veroorzaken huidproblemen, die een medische behandeling nodig kunnen hebben en kunnen vallen onder de categorie ernstige huidproblemen.
  • Onder huidproblemen kan ook verstaan worden een zeer droge en gevoelige gezichtshuid of een gezichtshuid die overmatig vettig genoemd kan worden. Dit zijn huidproblemen die met de juiste crèmes en gezichtsbehandelingen, al een stuk verbeterd kunnen worden.
  • Dan zijn er ook nog de huidproblemen die als probleem ervaren kunnen worden door de veroudering van de huid, waarbij de huid minder elastisch wordt en er rimpels kunnen ontstaan.

Behandeling van huidproblemen

Als er een medische oorzaak aan de huidproblemen ten grondslag ligt, dan is de gang naar de huisarts de eerst aangewezen weg en deze kan eventueel voor een verwijzing naar een huidspecialist zorgen. Voor huidproblemen die door de leeftijd veroorzaakt worden, kan men bijvoorbeeld terecht bij een schoonheidsspecialiste die het huidtype kan analyseren en daarop een behandeling kan afstemmen. Voor crèmes en andere verzorgingsproducten voor de huid kan men terecht bij drogisterijen, waarbij op de producten vermeld staat voor welk type huid het geschikt is.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Beauty
Meest gelezen