Het belang van schoonheid

Schoonheid is heel erg belangrijk in onze samenleving. Het komt wellicht niet gelijk in het rijtje met eten, een dak boven je hoofd en je eigen gezondheid, maar het is zeker wel een van de belangrijkere zaken van tegenwoordig. Mensen willen er graag mooi uit zien omdat dit ze zelfvertrouwen geeft en ze een status verwerven in de groep om hun heen. Schoonheid is belangrijk. Schoonheid verandert ieders gedrag en dat zie je terug in de persoon zelf maar juist ook in de personen om schoonheid heen. Mensen gaan zich altijd anders gedragen als ze in de buurt zijn van schoonheid.

Dat mensen zich anders gaan gedragen staat vast. Dit komt terug op verschillende wijzen. Ten eerste gaan mensen anders doen tegen anderen die zij er mooi of aantrekkelijk uit vinden zien. Ten tweede gedragen mensen zich anders in een omgeving waar alles schoon en netjes is. Dit zijn twee simpele tot de verbeelding sprekende voorbeelden waar iedereen wel wat van herkend.

Het belang van schoonheid

Het belang van schoonheid in je leven

Schoonheid is een concept waar iedereen naar streeft in wat hij of zij doet. Het concept spreekt veel mensen aan en iedereen wil mooie dingen bereiken of een gezonde en sterke levensstijl erop na houden. Wij hangen aan schoonheid ook het kaartje van succes. Als je een soort van succes hebt behaald dan kunnen we daarbij het kaartje van schoonheid aan hangen. Mensen halen er namelijk voldoening uit en zijn tevreden met het ideaal wat ze dan hebben bereikt.

In ieders leven is schoonheid een heel belangrijk aspect. Niet zozeer het mooi laten uit zien van jezelf, maar letterlijk schoonheid om je heen, is heel belangrijk. Als jij ervoor zorgt dat je leeft in een omgeving die netjes en mooi is dan heeft dit zeer veel voordelen voor jou als persoon. De voldoening die je alleen al haalt uit een nette omgeving is waanzinnig. Je gaat helderder nadenken en je ziet dingen veel beter in. Als alles opgeruimd is voel je je schoner en blijer dan wanneer je gedijd in een rommelige en vieze omgeving.

Tegenwoordig kopen we allemaal steeds meer bulkgoederen in en hebben we allemaal hetzelfde staan. Iedereen koopt zijn spullen bij de Ikea of de goedkopere giganten. Elke huiskamer is tegenwoordig zowat hetzelfde en niemand waardeert meer echt mooie spullen. Op deze manier zorgen wij ervoor dat onze samenleving simpeler wordt en geen waarde meer hecht aan wat echt mooi is. Vroeger lieten mensen nog zelf meubels maken en was een stoel je wat waard. Tegenwoordig heb je deze vluchtig uitgezocht in een of andere brochure.

Vroeger werden veel meubels en dergelijken bijvoorbeeld gemaakt door echte handwerkslieden. Deze waren er een hele tijd mee bezig maar maakten de spullen helemaal naar jouw wens. Deze industrie werd daarmee gestimuleerd maar dat gebeurt tegenwoordig helemaal niet meer, wat eigenlijk een echte doodzonde is.

Fysieke schoonheid

Fysieke schoonheid wordt door veel mensen als heel erg belangrijk gezien maar tegelijkertijd wordt dit idee ook verworpen. Dat komt omdat het een beeld is wat soms nogal als oppervlakkig wordt gezien. Toch hoeft dit helemaal niet zo te zijn omdat mensen die tijd en energie steken in het fysiek mooi worden toch ook erkenning verdienen. Het gaat er hier dan niet om dat mensen er knap uit zien of juist lelijk uit zien maar met name om de effort die je er in kan steken om er beter uit te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het trainen van je lichaam.

Mensen die veel in de sportschool zitten trainen hun lichaam veel en willen er graag sterk en gespierd uit zien. Dit kan misschien als oppervlakkig overkomen maar zij stoppen hier aanzienlijk veel tijd en moeite in en daarmee is het wel heel knap. Daarnaast geeft dit uiterlijk een enorme boost aan je zelfvertrouwen en is het een kijk op schoonheid waar veel over te zeggen valt.

De waarheid achter schoonheid

Er zijn een heleboel mooie ideaalbeelden over schoonheid maar dit hoeft helemaal niet altijd waar te zijn. Ons ideaalbeeld over vrouwen komt uit het oerinstinct van de mannen. Wij kijken naar een vrouw en bepalen op dat moment of zij een geschikte kandidaat zou zijn om je genen op over te dragen. Met andere woorden: “zou zij een goede vrouw zijn voor mijn kinderen?”. Deze oergedachte is niet vervangbaar en zorgt ervoor dat wij bepaalde dingen wel wenselijk vinden en andere dingen weer niet. Dit is voor elke man anders en daarmee is schoonheid een verdeeld begrip.

Vrouwen zien deze schoonheidsidealen die gevormd zijn door de man als een soort leidraad. Toch stellen vrouwen zelf te bepalen over wat ze mooi vinden maar uiteindelijk is het de man die hierop dient te reageren, als er wordt gedacht vanuit de oergedachte. Veel vrouwen vinden dit vervelend en zien dit als een soort onderdrukking vanuit het mannelijke geslacht.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Beauty
Meest gelezen