Goji bessen

Goji bessen behoort tot een superfood. Vandaag zullen we namelijk wat meer over goji bessen schrijven. Deze besjes komen van de boksdoorn die stamt uit Azië. Rode besjes die zo super zouden zijn dat ze veel positieve gezondheidseffecten hebben. Of zitten er ook wat minder positieve kanten aan deze besjes?

Bekijk het onderstaande artikel om meer te weten te komen ove Goji bessen>> 

Goji bessen

Zijn Goji bessen gezond?

Goji bessen bevatten voedingsstoffen zoals vitamine C en E, ijzer, calcium, zink en selenium. Bepaalde voedingsstoffen in goji bessen beschermen het lichaam tegen schadelijke invloeden van buitenaf. De weerstand wordt hoger, het cholesterolgehalte kan positief beïnvloedt worden en hetzelfde geldt voor de spijsvertering. Dit zijn een aantal positieve gezondheidseffecten van de besjes. Niet voor iedereen zullen goji bessen goed uitpakken, want heb je last van een pollenallergie, dan kun je deze besjes het beste vermijden. Deze besjes kunnen een pollenallergie namelijk juist uitlokken. Ook wordt gedacht dat de besjes een negatief effect op de bloedstolling hebben. Voor de goji bes is dus niet alles rozengeur en maneschijn.

Maar wil je toch aan de besjes, dan kan je ze op genoeg manieren gebruiken. Goji bessen kan je bijvoorbeeld door de yoghurt doen, in een smoothie verwerken of door de salade gooien. Of misschien eet jij ze wel gewoon los, want de smaak van deze besjes is niet onaangenaam. Genoeg opties dus om deze besjes binnen te krijgen.

Goji bessen - superfoods

Superfoods kan je tegenwoordig overal kopen, dus ook de goji bes is makkelijk verkrijgbaar. Zelfs Action verkoopt ze, of bijvoorbeeld Etos, Jumbo en Albert Heijn. De kwaliteit kan natuurlijk wel verschillen. Zo vonden wij de moerbeien van Body&Fit prima, maar waren we een stuk minder enthousiast over de moerbeien van de Action. Wie weet geldt hetzelfde voor de besjes.

Wij merken eigenlijk nooit echt een effect van superfoods en vinden dat je met een gezond en gevarieerd voedingspatroon net zo goed bezig bent, misschien zelfs wel beter. Maar we blijven het toch interessant vinden en we vinden het gewoon leuk om alles uit te proberen. Voor ons blijft het wat betreft deze besjes dan ook gewoon bij uitproberen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Beauty
Meest gelezen