Een ooglidcorrectie: snelle ingreep met een groot resultaat

Als jij vaak hoort dat je er moe uitziet terwijl dat niet zo is, als jij in de spiegel kijkt en een oudere versie van jezelf terug ziet kijken, dan is een ooglidcorrectie een ingreep om te overwegen. Wallen onder de ogen, hangende wenkbrauwen, overhangende oogleden; dit zijn allemaal uiterlijke kenmerken die worden geassocieerd met ouderdom, een slecht humeur en moeheid. Maar als jij je niet moe voelt en ook niet oud, dan kan het heel frustrerend zijn als je uiterlijk daar niet mee overeenkomt. Herken jij jezelf in deze situatie, dan is de onderstaande informatie over het laten uitvoeren van een ooglidcorrectie vast nuttig.

Een ooglidcorrectie: snelle ingreep met een groot resultaat

Een verschillende ooglidcorrectie voor verschillende problemen

Er zijn verschillende soorten ooglidcorrecties die je uit kunt laten voeren. Een combinatie is ook mogelijk. Je bepaalt tijdens een consultatie welke procedure voor jou het beste resultaat oplevert.

Onderooglidcorrectie: een onderooglidcorrectie is bedoeld om wallen te verwijderen of minder zichtbaar te maken. Het overtollige vel wordt netjes verwijderd en weggewerkt in een kleine onzichtbare incisie.
Bovenooglidcorrectie: zijn je bovenoogleden gaan hangen, dan kan dat gemakkelijk worden opgelost met een bovenooglidcorrectie. Het overtollige vel wordt verwijderd en netjes gehecht in een bestaande oogplooi, dus naderhand zie je daar niets meer van.
Wenkbrauwlift: als je wenkbrauwen zijn gaan hangen, dan kan dat ook een vermoeid uiterlijk opleveren en met een wenkbrauwlift wordt dat opgelost. Deze procedure kan met een operatie of met botox worden uitgevoerd.

Het herstel

Een ooglidcorrectie is vaak binnen een uur klaar. Het kan iets langer duren als je voor meerdere procedures kiest. Naderhand mag je een half uurtje bijkomen en worden je ogen gekoeld. Dezelfde dag ga je weer naar huis, maar je mag zelf niet rijden. Je krijgt een protocol om te volgen na de ooglidcorrectie. De eerste dagen zullen je ogen gezwollen en verkleurd zijn, maar dat trekt snel weg. Je moet je ogen regelmatig even koelen en op een extra kussen slapen. Na een week worden de hechtingen verwijderd en kun je al echt verschil zien. Je bent dan ook alweer prima toonbaar. Doe het wel anderhalve maand rustig aan. Na drie maand is het uiteindelijke resultaat van de ooglidcorrectie daar en weet je hoe je de komende 15 jaar door het leven kunt gaan.

Zijn er ook risico’s?

Als je het protocol goed volgt en je leeft gezond, dan zijn er eigenlijk nauwelijks complicaties. In enkele gevallen raken de ogen ontstoken en is er een sprake van een bloeding. Het is een praktisch risicoloze ingreep met een groot resultaat, want als je weinig alcohol drinkt, niet rookt, genoeg beweegt en gezond eet, dan blijven deze 15 jaar na de ooglidcorrectie zichtbaar. Dat betekent dat je 15 jaar lang niet meer hoort dat je er moe of boos uitziet, dat je weer jezelf ziet als je in de spiegel kijkt en dat je vol zelfvertrouwen de deur uit stapt. Een ooglidcorrectie kan je leven veranderen.

Bekijk ook eens:
Uw advertentie hier?
Kijk hier ook eens naar Alle blogcategorieën
Beauty
Meest gelezen