Fietsen is gezond voor je lichaam en geest

Afvallen-door-fietsen1

Ga fietsen en je hoeft nooit meer naar de sportschool

Wellicht gebruik je de fiets niet zo heel vaak. Misschien zo af en toe voor wat kortere afstanden. Toch is het helemaal niet raar om eens wat vaker op de fiets te stappen Fietsen is heel goed voor je gezondheid. Als je wat vaker de fiets pakt merk je dit aan je conditie. Vergeet de misschien wat saaie sportschool en stap op de fiets.

Gezond voor je hart, spieren en gewrichten

Het is heel gezond en je traint op deze manier ook je lichaam. Wat vaker de fiets pakken zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld minder last krijgt van een hoge bloeddruk. Daarnaast krijg je ook sterke en gespierde benen. Maar deze vorm van beweging heeft nog meer effect op je gezondheid. Je doet dit uiteraard in de buitenlucht. Bij voorkeur het liefst als het zonnetje schijnt. Het is al heel fijn om op deze manier in de buitenlucht te kunnen bewegen. Maar dagelijks een half uurtje op de fiets stappen helpt ook bij de aanmaak van vitamine D in je lichaam.Dit zorgt voor een beter opname van calcium uit je voeding. Met als resultaat dat je stevige botten en sterke tanden krijgt. Helemaal nog niet zo’n gek idee dus om wat vaker op de fiets te stappen.

Fietsenwinkel.nl ★★★★☆
Verschillende fietsen van E-bikes tot stadsfietsen. Bekijk alle aanbiedingen direct!meer informatie
Bikesplaza.nl ★★★☆☆
Groot assortiment aan fietsen tegen scherpen prijzen. Diect online bestellen meer informatie
Fietsonline.com ★★★★☆
Kinderfietsen en een groot assortiment aan e-bikes. Fietsonline.com heeft vaak goede aanbiedingen meer informatie
Matrabike ★★★★★
Veel e-bikes, stadsfietsen en wielrenfietsen met vaak een speciale winkeldeal om voordelig goede fietsen te kopen. meer informatie

Fietsen is nieuwe plaatsen ontdekken en je wordt er ook nog heel vrolijk van

Lekker bewegen in de buitenlucht en ondertussen gaat je conditie ook met sprongen vooruit. Bovendien ontdek je al fietsend allemaal mooie nieuwe wegen en plaatsen. Je komt op plekken waar je anders misschien nooit komt. Heel wat leuker als op de loopband in de sportschool staan. Daarnaast maak je terwijl je fietst ook nog twee stofjes in de hersenen aan waar je vrolijk van wordt. Dat zijn de stofjes endrofine en dopamine. Het verlaagt ook het stresshormoon in je lichaam. Dit heeft natuurlijk ook een heel positief effect op je gezondheid en je lichaam. Ben je niet zo fan van de sportschool maar wil je wel graag aan je conditie en je gezondheid werken. Pak dan eens wat vaker de fiets.

>> terug naar de Beauty & Wellness Portal HomepageGerelateerde berichten

    Gezond leven doe je zo!
    Spelt, lekker en gezond!
    Naakt slapen is gezond!
    Zijn bananen gezond?