Festival trends 2016

festival

Wanneer je naar een festival gaat wil je er natuurlijk zo leuk mogelijk uitzien. Een festival is de ideale plek om eens flink uit te pakken met je outfit, je accessoires en je make-up. Maar wat zijn nou de trends op het gebied van festivals. Wij vertellen je in dit artikel alles over de laatste festivaltrends van 2016, maar ook de do’s en don’ts wat betreft je outfit op een festival. Zo zal jij de show stelen op alle festivals deze zomer!

Zomerse kleding

De meeste festivals vinden in de zomer plaats. Wanneer het weer het toelaat kun je dus kiezen voor een lekkere zomerse outfit. Een luchtig jurkje is ideaal wanneer het echt warm is. Maar een shortje en een topje zijn erg comfortabel bij het warme weer. Wel is het verstandig om een vest of jasje mee te nemen. Het kan ‘s avonds toch nog vaak wel afkoelen en dan is het fijn dat je nog iets warmers aan kunt trekken. Op de meeste festivals zijn kluisjes aanwezig, dus eventuele extra kleding kun je hier in kwijt.

Off shoulder

Waarschijnlijk heb je deze trend al eens op straat gezien: de off shoulder. Ook voor festivals is een off the shoulder top ideaal. Je hebt deze tops namelijk met lange mouwen, maar ook met korte mouwen. Zo kun je met warm weer kiezen voor een off the shoulder top met korte mouwen. Is het iets kouder, kies dan voor een off the shoulder top met lange mouwen.

De bohemian look

De bohemian look is een look die erg populair is en ook op festivals zien we deze look steeds vaker terug. Denk bij de bohemian look aan losse kleding en vrolijke printjes. Niet voor niets wordt de bohemian look ook wel de hippie look genoemd.

Kies jij voor de bohemian look voor naar een festival? Ga dan voor een wijde broek, een lange rok of jurk of een shortje. Combineer dit met een leuk naveltruitje of een wijde blouse, gooi je haar los en maak de look af met een leuk haarbandje of een hoed!

Gevlochten

Gevlochten shirtjes, jurkjes, topjes, maar ook gevlochten sandalen. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een gevlochten variant van. Deze trend werd vorig jaar al veel gezien in het buitenland, maar is dit jaar pas echt in Nederland echt een trend geworden.

Tip! Ga je voor een wijd, gevlochten shirtje dan is deze look ideaal te combineren met de bohemian look!

>> terug naar de Beauty & Wellness Portal HomepageGerelateerde berichten

    Helemaal klaar voor de festivalzomer
    De nagellak trends van najaar 2014!